Thursday

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΧΕΔΟΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ












Το ξεγύμνωμα του ΚΚΕ έρχεται στο φώς και μπορεί κάθε Έλληνας πλέον να απαγκυστρωθεί από την μαυρίλα που είχαν ρίξει στην Ιστορία 40 χρόνια τώρα το αριστερο-κουμμουνιστικό κατεστημένο που ελέω Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν καταλάβει τα ΠΑΝΤΑ σε αυτό το κράτος που ονομάζεται Ελλάς... Όλη η προσπάθεια και η αγωνία να αναγνωρισθούν οι  "αγωνιστές της ¨εθνικής" αντίστασης" ἠταν στην ουσία ένας αγώνας να παραποιηθεί η Ιστορία και η αλήθεια  για τον πραγματικό ρόλο του ΚΚΕ και της αριστεράς γενικότερα. Όπου και αν κοιτάξει κανείς, από τον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, την Μικρασιατική Καταστροφή έως και την περίοδο της κατοχής ( από τον Ιούλιο του 1941 και μετά γιατί έως τότε οι Γερμανοί ήταν καλοί λόγω συμφωνίας με την μαμά Μόσχα) ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ! 

Κάποιες από αυτές θα δούμε που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Είναι συμφωνίες που έχουν γίνει με τους Βουλγάρους και έχουν ώς τελικό στόχο την διάλυση της Ελλάδος την οποία τεμάχιζαν και μοίραζαν ένθεν κακείθεν λες και ήταν κτήμα τους...

Ιδού:




Πετρίτσι 12 Ιουλίου 1943



Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας, ύστερα από την διάλυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, έχοντας υπ’ όψιν την έως τώρα πολιτική γραμμή της Κομμουνιστικής Διεθνούς και τις τελευταίες οδηγίες της, και με την επιθυμία να εργαστούν από κοινού για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δράση της, με τελικό σκοπό την εγκαθίδρυση στην Βαλκανική Ένωσης Σοβιετικής Δημοκρατίας και να λύσουν μια για πάντα τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς της Βαλκανικής, αποφασίζουν με τους αντιπροσώπους τους που υπογράφουν το σύμφωνο αυτό, του συντρόφου Γιάννη Ιωαννίδη* , εκ μέρους του ΚΚΕ και του συντρόφου Δούσαν Δασκάλωφ, εκ μέρους του Κ.Κ. Βουλγαρίας, τα εξής : 





1. Τελικός σκοπός και των δυο κομμάτων καθορίζεται η εγκαθίδρυση στην Βαλκανική Ένωσης Σοβιετικών Δημοκρατιών που θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Μακεδονία και την Σερβία 
2.Τα Κ.Κ. Ελλάδος Βουλγαρίας είναι ελεύθερα να κανονίσουν την τακτική της δράσης τους, για να φτάσουν στον τελικό σκοπό, όπως αυτά νομίζουν καλύτερα. 
3.Για την ασφάλεια των συνόρων, και τα δυο κόμματα θα εργασθούν ώστε τα σύνορα της Βουλγαρίας και της Σερβίας να πιάνουν από τον Δούναβη με τέλος βορείως του Φιούμε στην Αδριατική. 
4. Στην Βουλγαρία θα δοθεί διέξοδος εδαφική στο Αιγαίο. 
5. Η Ινσταμπούλ και τα στενά των Δαρδανελίων θα αποτελέσουν ανεξάρτητη και αυτόνομη δημοκρατία, υπό τον έλεγχο της Ε.Σ.Σ.Δ. 
6. Η Μακεδονία η Ελληνική, Βουλγαρική και Σερβική δηλαδή η χώρα που συμπεριλαμβάνεται μέσα στον ποταμό Νέστο και το όρος Ροδόπη, τα όρη Ρίλα, Οσνικώφ, Σάρ από Βορρά, τις Αλβανικές Άλπεις και την Πίνδο από Δυσμάς, το Όρος Όλυμπος και το Αιγαίο από  Νότον, με την νήσο Θάσο, θα αποτελέσουν Ανεξάρτητη Αυτόνομη Σοβιετική Δημοκρατία μέσα στην ΕΣΔ της Βαλκανικής .

Επίσημες γλώσσες θα είναι η ελληνική και η Βουλγαρική.

Το Σύμφωνο αυτό διατυπώθηκε στα ελληνικά

Και στα Βουλγαρικά

Πετρίτσι 12 Ιούλη 1943

Για το ΚΚΕ  Γιάννης Ιωαννίδης

Για το ΚΚΒ  Δούσαν Δασκάλωφ

( Το παραπάνω αποτελεί ακριβές αντίγραφο εκ του ευρεθέντος στο Κομμουνιστικό Αρχείο) 










Το Ιανουάριο του 1944 στις Καρυδιές Εδέσσης η υπογραφή ενός νέου Συμφώνου μεταξύ ΚΚΕ που εκπροσωπούσε ο Ανδρέας Τζήμας ( αποφυλακισθείς ως Βούλγαρος από τους Γερμανούς, στην Ακροναυπλία)  και τον ΣΝΟΦ  εκπροσωπούσε ο περιβόητος αρχικομιτατζής εγκληματίας πολέμου λοχαγός Κάλτσεφ.

Ιδού:



Αι επαρχίαι Κιλκίς, Παιωνίας, Αλμωπίας, Γιαννιτσών, Εδέσσης, Αριδαίας, Φλωρίνης και Καστοριάς εκχωρούνται από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ως ζώνη δράσης του ΣΝΟΦ. * *

Το ΣΝΟΦ έχει το δικαίωμα να επεκτείνει την ζώνη δράσης του και σε άλλες νοτιότερες επαρχίες .






11.    Ο Βουλγαρικός στρατός κατοχής της Μακεδονίας παίρνει την υπόσχεση να καταλάβει τα αστικά κέντρα της Μακεδονίας, ύστερα από την αποχώρηση των Γερμανών και την παράδοση τούτων στις αρχές του ΕΑΜ

 2.  ΕΑΜ και ΣΝΟΦ αποφασίζουν από κοινού την δημιουργία αυτόνομου Μακεδονικού κράτους Σοβιετικής οργάνωσης, το οποίο θα ζητήσει να μπεί κάτω από την προστασία της ΕΣΣΔ

 3.  Για την ενίσχυση ΕΑΜ-ΣΝΟΦ αναλαμβάνεται η υποχρέωση της πλαισίωσης της Διεθνούς Μεραρχίας που θα ιδρυθεί στο Καϊμακτσαλάν από Βούλγαρους Αξιωματικούς και ο εφοδιασμός της με πυρομαχικά.

4.Να φροντίσουν οι Βούλγαροι για την κατασυκοφάντηση κάθε δυναμικού εθνικιστικού στοιχείου στις αρχές κατοχής ( σ.σ. εννοεί τους Γερμανούς)  ώστε να μην αναπτυχθεί εθνικιστική κίνηση. Καθιερώνεται ως σημαία της Σοβιετικής  Δημοκρατίας  Μακεδονίας, η βουλγαρική με αντίθετη φορά των χρωμάτων και με αστέρια στο κέντρο».

 Για το ΕΑΜ ΕΛΑΣ Ανδρέας Τζήμας

Για τον ΣΝΟΦ  Αντών Κάλτσεφ

No comments:

Post a Comment