Sunday

Να μην ξεχνάμε εκείνους που υπέφεραν κάτω από τον κομμουνιστικό καθεστώς

 Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ: «Να μην ξεχνάμε εκείνους που υπέφεραν κάτω από τον κομμουνιστικό καθεστώς»

 
Στην Ελλάδα που είναι το τελευταίο σοβιέτ της Ευρώπης και στην οποία κυριαρχούν απόλυτα οι κομμουνιστές με τις ευλογίες των Κερένσκι της Νέας Δημοκρατίας, δεν τολμά κανείς να πει λέξη για τον μπολσεβικισμό. Στις χώρες όμως που έζησαν τον κομμουνισμό όπως η Πολωνία, η Ρουμανία και τόσες άλλες, οι αξιωματούχοι έχουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στον απάνθρωπο μαρξισμό! 
Έτσι ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ απέστειλε μήνυμα στο Συμπόσιο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της Ρουμανικής Ακαδημίας για να τιμήσει την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τη Ρουμανική Επανάσταση του 1989, προτρέποντας τους συμμετέχοντες: «να μην ξεχνάμε εκείνους που υπέφεραν κάτω από τον κομμουνιστικό καθεστώς».
Σε αυτό μεταξύ άλλων ο κ. Δανιήλ αναφέρει: «Η Ανατολική Ευρώπη αναγκάστηκε να περάσει από τον εφιάλτη της κομμουνιστικής εποχής. Οι ορθόδοξες Εκκλησίες σε αυτό το μέρος του κόσμου είχαν υποστεί σκληρή παρενόχληση από το ολοκληρωτικό αθεϊστικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος, η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία αφαιρέθηκε σταδιακά από τη ζωή της κοινωνίας. Το 1948, η θρησκευτική εκπαίδευση καταργήθηκε από τα σχολεία, απαγορεύτηκαν οι Θείες Λειτουργίες, έκλεισαν θεολογικές σχολές,, πάνω από 1.000 ορθόδοξοι κληρικοί συνελήφθησαν, ρίχτηκαν σε φυλακές, απεστάλησαν σε καταναγκαστική εργασία ή απελάθηκαν.»

No comments:

Post a Comment