Thursday

Η Μερκελ ο Μητσοτακης και οι Μεγαλέξανδροι

Τυπώνω - λαδώνω - καπελώνω

Στις μέρες μας, κι ενώ εμάς απασχολεί η επίσκεψη του Κυριάκου στην καγκελαρία και τα ενδεχόμενα αποτελέσματa -είναι θέμα χρόνου η ΕΕ να διαλυθεί με αυτά που κάνει η Γερμανία. Και τότε όλοι θα την πληρώσουμε μαζί και η Γερμανία.
Η Γερμανία  αγόραζε ανεκαθεν την διατήρηση της σταθερότητος του Ευρώ. Σώζοντας, θα πείτε, και την Ελλάδα από μιαν άτακτη χρεωκοπία. Ως παράπλευρη ωφέλεια, θα πω. Βασικά διέσωζαν το εργαλείο επιβολής των γερμανικών εξαγωγών και επιτεύξεως των τεραστίων γερμανικών πλεονασμάτων.
Εκτός αν ως ενήλικες πιστεύετε ακόμα στον Άγιο Βασίλη.
Ή μήπως αμφισβητείται σήμερα το "λάδωμα" του ΠΑΣΟΚ το 1998 από την Siemens με ένα εκατομμύριο μάρκα, τα οποία παρέδωσε ο Τσουκάτος στο κομματικό ταμείο με βαλίτσα; Και το ότι ο για γερμανικό λογαριασμό λιπαντής απαξάπαντος του ελληνικού πολιτικού συστήματος Χριστοφοράκος βρήκε άσυλο στο Μόναχο, διάγοντας εκεί πλουσιοπάροχο βίο;
Εν τω μεταξυ Εθνικό Κεφάλαιο στην Ελλάδα δεν υπαρχει . Διάφοροι ντενεκέδες έρχονται να παραστήσουν για λογαριασμό του Κυριάκου τη Θάτσερ με το ΤΙΝΑ [There Is No Alternative - Δεν υπάρχει εναλλακτική], συνεπώς σκάστε και υποταχθείτε στον Κυριάκο. Με ειρωνείες για την απουσία στιβαρού εθνικιστή ηγέτη ευρείας απηχήσεως. Όμως η ιστορική εξήγηση αποκρύπτεται.
Η Ελλάδα διαλύθηκε το 1974. Ο Καραμανλής εκτός του ότι νομιμοποίησε τους κομμουνιστές, την πολιτική εκπροσώπηση των ποταπών στρωμάτων, εΕν τω μεταξυ δίωξε το ελληνικό κεφάλαιο με πρόσχημα την δήθεν συνεργασία του με την Δικτατορία. Δεν έπρεπε να υπάρχει ισχυρή εθνική κεφαλαιακή βάση, καθώς ο σκοπός του ήταν να βάλει την χώρα στην ΕΟΚ-ΕΕ για πολιτικούς λόγους, ώστε να μην ξαναχάσουν οι πολιτικοί την νομή της εξουσίας από τους στρατιωτικούς. Η είσοδος μιας οικονομίας υπολειπόμενης σε ισχύ σε μια λέσχη πολλαπλώς ισχυροτέρων της θα εξαΰλωνε το κεφάλαιο εθνικού συμφέροντος, όπερ και εγένετο. Μετά δε το 1981 και τη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρωτικά. Ενώ ό,τι απέμενε το "καθάριζε" ο Κουφοντίνας.
Όταν δεν υπάρχει εθνικό κεφάλαιο η χώρα δεν έχει εθνικό συμφέρον. Έτσι έγινε δύσκολο να αναδειχθεί στην Ελλάδα σημαίνων εθνικιστής ηγέτης. Θα εκπροσωπούσε ποιους;
Μετά το 1974 η ελληνική παραγωγή φθίνει και σταδιακά, ιδίως μετά το 1980, η οικονομία γίνεται εισαγωγές, αντιπροσωπείες, μεταπράτες και νταραβεριτζήδες ξένων. Σε παράλληλη διαδρομή με την οικονομική απαξίωση επέρχεται εκείνη της πολιτικής εκπροσωπήσεως, αναδύεται μια πολιτική τάξη η οποία νοεί εαυτόν κυρίως ως ικανοποιητικό για τους ξένους τοποτηρητή.
Αυτό το μόρφωμα δεν είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ηγέτες της. Η πλήρης και η ανευ όρων υποταγή στην Γερμανία, η οποία επιβάλλει σκληρά αντίποινα στους μη συνεργάσιμους εκλεγμένους πρωθυπουργούς, δεν ταιριάζει με το προφίλ που πρέπει να έχει μια σύγχρονη και δημοκρατική Ευρώπη.
Η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη, αν δεν καταλάβει ότι πυροβολεί τα πόδια της σε λίγα χρόνια θα είναι αργά για να μιλάμε για ΕΕ-Ευρώ κτλ. Θα έχει έρθει το τέλος.
Χωρίς Έθνη δεν υπάρχει Ευρώπη.
Στο ονομα της πολιτικής ορθότητας είναι καθημερινό φαινόμενο τα ΜΜΕ να βομβαρδίζουν με λέξεις φασίστας, ρατσιστής και ομοφοβικός όποιος έχει διαφορετική άποψη από την γραμμή Γερμανίας. Θέλουν να νιώσουν οι πολίτες ένοχοι και να δεχθούν την εισβολή από κάθε ταλαιπωρημένο πρόσφυγα - λαθρομετατανάστη.
Η δράση θα φέρει αντίδραση. Φωνές όπως του Σαλβίνι, του Τραμπ και του Ορμπάν θα δυναμώσουν. Στις εκλογές μην ξαφνιαστείτε από την τεράστια άνοδό τους.
Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι στην Ελλαδα την εθνική αστική τάξη που σχηματιζόταν ραγδαίως την δεκαετία του '30, την εξολόθρευσαν οι γερμανοί, οι μαυραγορίτες-δοσίλογοι και οι κομμουνιστές.
Είχε βεβαίως προηγηθεί το "μπόλιασμα" του 1,5 εκ. ξεριζωμένων της Ιωνίας με τις κομμουνιστικές ιδέες από το ΚΚΕ που βρήκε στο πρόσωπό τους τον ιδανικό του πελάτη.
Η ανθρωπογεωγραφία αυτή σε συνδυασμό με την γεωγραφική θέση και το κλίμα της χώρας είναι δυσεπίλυτος γρίφος για ηγέτες.
Και οι Μεγαλέξανδροι να κόβουν, αντί να προσπαθούν να λύνουν γόρδιους δεσμούς, εξέλιπαν στην εποχή μας.

No comments:

Post a Comment