Tuesday

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940: ΕΝΑ ΕΠΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!


Κ.Κ.Ε : ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΤΥΠΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

«Δεν επετέθη η Χιτλερική Γερμανία εναντίον της Αγγλίας 
και της Γαλλίας, αλλ’ αυταί επετέθησαν εναντίον της Γερμανίας».
Δήλωσις Στάλιν εις «Πράβδα» 30 Νοεμβρίου 1939.

Το δουλικό ΚΚΕ ευθυγραμμίστηκε με το γερμανο-σοβιετικό σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ της 23 Αύγουστου 1939 και διεκήρυττε, ότι δεν πρέπει να πολεμήσουμε κατά του Άξονος και κατηγορεί τον Μεταξά ότι… προετοιμάζει πόλεμο. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Παραθέτω τα αναμφισβήτητα κείμενα.

Κατ’ αρχήν, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εις Μανιφέστο της 20 Απριλίου 1940 («Ριζοσπάστης» 2 Μαΐου 1940) διεκήρυξε:

«Το πέρασμα της βασιλομεταξικής δικτατορίας στην υπηρεσία των αγγλογάλλων, συντελούμενο μέσα στις συνθήκες της έντασης των σχέσεων τους με την Ιταλία, σημαίνει -ούτε λίγο ούτε πολύ- πρόσκληση προς τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους πάνω στα ελληνικά εδάφη και εξουσιοδότηση τους να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην άλλη, στην δυστυχισμένη πατρίδα μας» (βλ. έκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλο: «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1931», τόμ. Α’ «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1926» σε παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 498).

Το ΚΚΕ την 30ην Απριλίου 1940 κυκλοφορεί προκήρυξη προς τον Ελληνικό Λαό, όπου έλεγε τα ακόλουθα:

«Ο πόλεμος, όπου η δικτατορία ετοιμάζεται να σκοτώσει τα παιδιά σου, να φέρει τον θάνατον στα γυναικόπαιδα και την καταστροφή και τον αφανισμό σ’ ολόκληρη τη χώρα, δεν είναι αγώνας για την πατρίδα μας… Ο πόλεμος που ετοιμάζει η δικτατορία θα μας οδηγήσει στη μοίρα του Πολωνικού λαού. Η δικτατορία κατεβαίνει στον πόλεμο αυτό με μοναδικό «σύμμαχο» την ιμπεριαλιστική Αγγλία» (σελ. 507-508).

Κι όταν μας επετέθησαν οι Ιταλοί, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εξέδωσε Μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) όπου διεκήρυττε τα έξης:

«Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς, ο δήμιος του λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας άπ’ το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της Αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι’ αυτό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμιά σχέση με την ελευθερία» (σ. 509-510).

Αν δεν υπήρχαν τα έγγραφα, που προέρχονται αποκλειστικά από κομμουνιστικές πηγές ουδείς θα πίστευε, ότι ήταν δυνατόν να γραφούν τέτοιες προδοσίες.

Μετά την κήρυξη του πολέμου, ο Ζαχαριάδης έγραψε μίαν επιστολή με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 1940 και καλούσε τους Έλληνες κομμουνιστές «να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη, στον πόλεμο αυτόν, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά». Κατόπιν, την 26 Νοεμβρίου 1940, ο Ν. Ζαχαριάδης ανακαλεί την προηγούμενη επιστολή του και ισχυρίζεται ότι η Ελλάς κάνει κατακτητικό πόλεμο!!! Πλέον αυτού του «ανοιχτού γράμματος» ο Ν. Ζαχαριάδης στέλνει και τρίτη επιστολή (15 Ιαν. 1941) προς τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ όπου χαρακτηρίζει τον πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό, ιμπεριαλιστικό από Ελληνικής πλευράς και υποστηρίζει ότι ο Μεταξάς είναι ο ύπ’ αριθμ. 1 εχθρός του λαού και της χώρας!!!

Ο βούλγαρος κομμουνιστής Γ. Δημητρώφ ομιλών την 23ην Αυγούστου 1940 από ραδιοφώνου σχετικώς με το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο είπε τα εξής ανισόρροπα:

«Το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο αποτελεί ένα όργανο ειρήνης. Δεν εξασφάλισε μονάχα την ειρήνη στους λαούς της Ε.Σ.Σ.Δ. μα έδωσε τη δυνατότητα και στους άλλους λαούς, ιδιαίτερα τους βαλκανικούς, να γλυτώσουν απ’ τον πόλεμο. Μα οι βαλκανικές Κυβερνήσεις δεν επωφελήθηκαν απ’ την ευκαιρία αυτή κι ο πόλεμος απειλεί σήμερα να τραβήξει στα δίχτυα του τις βαλκανικές χώρες. Πιο άμεσα απ’ όλες απειλείται απ’ τη μεγαλύτερη καταστροφή η Ελλάδα εξ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης της, που προκάλεσε τη δυσπιστία και των δύο εμπολέμων παρατάξεων» («Ριζοσπάστης» 30 Αυγ. 1940).

Αυτό είναι μόνο ένα απόσπασμα από το ποινικό μητρώο της εγκληματικής οργάνωσης του Κ.Κ.Ε. Και βέβαια δεν εκπλήσσεται κανένας. Αυτό που  πραγματικά είναι εξωφρενικό είναι που η σημερινή κυβέρνηση φτιάχνει το δικό της ποινικό μητρώο αφού μιμείται τους προδότες, ξεπουλώντας την πατρίδα και όχι τους Εθνικούς Κυβερνήτες σαν τον Ιωάννη Μεταξά. Αλλά όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές ΤΑ  ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ.

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ


 

ΓΙΩΡΓΟΣ Β. ΛΟΥΚΑΚΟΣ

 

No comments:

Post a Comment